Raiffeisen Brokers se pripaja Raiffeisen Bank DD BiH

Bez autora
Feb 16 2011

Raiffeisen Bank je najavila pripajanje Raiffeisen Brokers i integraciju poslovanja ove brokerske kuće u okviru banke. Pripajanje Raiffeisen Brokers logičan je slijed optimizacije poslovanja omogućen novim Zakonom o tržištu vrijednosnih papira u FBiH, koji omogućava banci pružanje brokerskih i ostalih usluga profesionalnih posrednika. Pripajanje će omogućiti konsolidaciju ove vrste usluga i njihovo pružanje na jednom mjestu te poboljšanja kvaliteta usluge. Cilj inkorporiranja brokerskih usluga i koncentracije poslovanja s vrijednosnim papirima u banku jeste veća efikasnost, bolja iskorištenost kadrovskih kapaciteta i jedinstven pristup klijentu. Također, smatra se da će pružanje svih usluga s jednog mjesta uticati na optimizaciju procesa poslovanja u ovom segmentu na nivou Grupacije.

Raiffeisen Brokers se pripaja Raiffeisen Bank DD BiHRaiffeisen Bank je najavila pripajanje Raiffeisen Brokers i integraciju poslovanja ove brokerske kuće u okviru banke.

Pripajanje Raiffeisen Brokers logičan je slijed optimizacije poslovanja omogućen novim Zakonom o tržištu vrijednosnih papira u FBiH, koji omogućava banci pružanje brokerskih i ostalih usluga profesionalnih posrednika.

Pripajanje će omogućiti konsolidaciju ove vrste usluga i njihovo pružanje na jednom mjestu te poboljšanja kvaliteta usluge.

„Cilj inkorporiranja brokerskih usluga i koncentracije poslovanja s vrijednosnim papirima u banku jeste veća efikasnost, bolja iskorištenost kadrovskih kapaciteta i jedinstven pristup klijentu. Također, smatramo da će pružanje svih naših usluga s jednog mjesta uticati na optimizaciju procesa poslovanja u ovom segmentu na nivou Grupacije“, izjavio je direktor Raiffeisen banke Michael Mueller.

"Pripajanje naše brokerske kuće banci omogućit će nam znatno veću tržišnu pokrivenost, jednostavnije i efikasnije upravljanje, te u konačnici kvalitetnije zadovoljenje potreba šire mreže klijenata, izjavila je direktorica Raiffeisen Brokers d.o.o. Lejla Baljević.

Raiffeisen Capital, brokerska kuća putem koje Raiffeisen grupacija posluje na banjalučkoj berzi, nastavit će svoje poslovanje kao i dosad, u skladu sa zakonskom regulativom RS-a, saopćeno je iz Raiffeisen banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik